QUI SOM

   L'OFP, Organización Femenina Popular, és un procés d'organitzció, formació i mobilització popular de dones de base, defensores dels Drets Humans integrals, que ens asumim com a subjectes polítiques de dret i construïm projectes de vida digna a partir de la resistència front a totes les formes de violència (econòmica, social, cultural, civil o política).
      Ens proposem la defensa d ela vida i dels drets humans integrals, reivindicant els drets de la dona com a subjecte polític que eleve la seua consciència de gènere i de classe i transforme la seua realitat social a partir de les seues pròpies accions quotidines civilistes i autònomes. 
   Concretament, aquests principis, la civilitat i la autonimia, són el fonament de la nostra ètica política. Defensem la civilitat com a estatus polític que ens permeta construir propostes de vida para totes i tots, en què les normes que ens regeixen siguen inspirades en models democràtics i no dictatorials ni militaristes. No acceptem cap tipus de pressió per part de l'Estat ni dels actors armats il·legals. Defensem la nostra autonomia com a dones subjectes de drets. 
    Així doncs, seguint aquest principis i inspirant-nos en valors com la justícia, l'amor, la solidaritat, la sororitat, la ternura, la dignitat i el respecte treballem pel desenvolupament integral de la dona i per la construcció del poder popular mitjançant l'organització i el moviment regional i nacional per defensar la vida digna i els drets humans integrals de les dones i els pobles.
      El nostre procés organitzatiu naix el 1972, al sector nororiental de Barrancabermeja, com una proposta de l'Esglesia Catòlica d'organitzar les dones, al voltant  de la superació de la violència intrafamiliar, el sotmetiment de les dones i la injustícia social.
      El moviment sorgeix durant l`època de màxim apogeu de la teologia de l'alliberament i dels moviments socials a Colòmbia i el 1988 iniciem un procés autònom i independent de l'Església.

     Aquest procés organitzatiu de base local que s'inicia a Barrancabermeja, va ampliant-se a tota la regió del Magdalena Medio i a cinc municipis més als quals consolidàrem el nostre treball regional a partir de 1995.  
      El conflicte armat que es viu a la regió i a tot el país ens ha plantejat nous reptes i ens ha eixigit noves respostes com a organitzaci, així és com el 1996 vam llançar la proposta del  Movimiento Social de Mujeres contra la Guerra y por la Paz i alhora consolidàrem el nostre perfil com a  defensores dels Drets Humans integrals. A partir del 2000 vam ampliar el nostre treball pel territori nacional, a altres ciutats com ara Bogotà i Neiva.